Lejátszotta az új szezon első bajnoki mérkőzését a Ferencváros női kézilabda csapata szombaton, az Elek Gyula Arénában. A fővárosiak vendége a Dunaújváros csapata volt. Rendkívül nagy várakozás előzte meg a találkozót, ugyanis ezen a mérkőzésen mutatkozott be a nyáron érkezett új dán edzőpáros: Martin Albertsen és Allan Heine. Debütált az új hazai mez is, amely a futball csapat mezének mintájára készült.

A Fradi szombati meccs keretében helyet kapott a sérüléséből visszatérő Beatrice Edwige, az új igazolások közül pedig a nevezettek között szerepelt az ETO-tól érkezett Jelena Despotovic, illetve az MTK-tól kölcsönből visszatérő Simon Petra is. Bordás Réka és Szöllősi-Zácsik Szandra sajnos viszont kisebb sérülés miatt nem szerepelt a keretben.

A mérkőzés három, gyors egymást követő Fradi góllal indult, majd a 9. perc végére már 6 gólra nőtt a hazaiak előny (8-2). Szalai Babett beállásával és 2 góljával megpróbálta felvenni a lépést a DKKA, de futógyorsaságban és a labdajáratás sebességet illetően az FTC az első félidőben osztálykülönbséggel jobbnak bizonyult ellenfelénél. Albertsen a félidő felétől – a több mint 10 gólos előny birtokában – forgatni kezdte a csapatot, lehetőséget kapott Kisfaludy Anett, Simon Petra, Kukely Anna és Hársfalvi Júlia is. Janurik Kinga védéseinek és a Fradi védekezésének köszönhetően magabiztos 25-8-as eredménnyel mehetett a fővárosi alakulat a szünetre.

A második félidőre a kapuson és a jobbszélsőn változtatott Albertsen, Kinga helyére Bíró-Böde Blanka, Malestein helyére pedig Papp Dorka érkezett, aki bő negyed órát játszhatott.
A 17 gólos előny tudatában, a második játékrészre némileg csökkent a fegyelem és a figyelem, egy-egy hiba becsúszott a Ferencváros játékába, de ettől függetlenül a csapat továbbra is motiváltan játszott. Élményszámba menő passzokat láthattunk a nagy kedvvel játszó Lekicstől, előkerültek hátmögötti és “no-look” passzok, de a közönség tapsolhatott kínai figurából szerzett gólnak, illetve Malestein mesteri cunderből szerzett találatának is.
A Kohász a 45. perc környékére teljesen elkészült az erejével, míg a hazaiak mindig tudtak friss embert beküldeni a padról. Tomori és a két kapus kivételével minden pályára lépő játékos gólt tudott szerezni a mérkőzésen.

Krupják-Molnár Beatrix harmadik 2 perces kiállítása után, Simon Petra is piros lapot kapott, amiért büntetőből fejbe lőtte Wéninger Alexát. Az utóbbi szituációt hevesen reklamáló dán mester is megkapta a már-már hazai pályán kötelezőnek számító sárgalapját, amit a helyi ultra csoport hangos ovációval nyugtázott.

Mindenképpen meg kell említeni a visszatérő Edwige védő és szervező munkáját a védelem közepén, illetve az elképesztő fizikai változáson átesett Cvijic játékát, aki 7 góljával a mezőny legeredményesebb játékosa lett. A korábbi önmagához képest sokkal dinamikusabb játéka és változatlan fizikai ereje, mind védő, mind pedig támadó játéka bizakodásra adhat okot a fővárosiak számára a jövőben.
Despotovic is meglőtte a saját góljait, azonban az ő játékán látszott még a bizonytalanság, de ha a jövőben el tudja érni debrecenbeni formáját, Klujber minőségi alternatívája lehet, hiszen egyértelmű, hogy Albertsen jobb lövőként számít a montenegrói játékosra.

A vendég oldalról rengeteg 2 perces kiállítással tarkított és nagy iramú mérkőzés végeredménye 44-21 lett.

Miben lehet ez a Fradi más, mint az Elek-korszakban? A korábban megszokott “kereszteket” szinte teljesen elhagyva, gyors és kombinatív játékot mutatott be a csapat. Védekezésben rendre 8-9 méteren fogadták az Dunaújváros irányítót és lövőit. Az ellenfél hét a hat elleni játékát pedig jó védekezés, illetve labdaszerzés után gyors indítással és üres kapus gólokkal “büntették”.

Mind támadásban, mind pedig védekezésben látható volt, hogy új korszak kezdődött a Ferencvárosnál, kérdés hogy mikorra érik be a munka, hiszem a csapat valódi értékmérője szeptember 9.-én a Metz elleni BL meccsen kezdődik.

Írta: Vitvindics László

Fotók forrása: FTC Kézilabda Facebook oldala

 

2007 megtekintés.

Megosztás