Biztosan nem zárja százszázalékosan a csoportkört az ötszörös győztes. 

A Győr annak tudatában kezdhetett neki a Bukarest elleni találkozónak, hogy a továbbjutás már semmilyen szempontból nem befolyásolja a végeredmény. Ugyanakkor nyilván ez a párosítás mindig presztízs női kézilabdában, így a hiányzók ellenére bízhattunk a jó győri játékban. Ha már a hiányzókról volt szó, annyiban feltétlenül igazat kell adnunk a Sport TV kommentátorának, Méhes Gábornak, hogy nagyon nehéz úgy készülni egy-egy találkozóra, hogy egy olyan fontos játékos, mint Stine Oftedal állapotáról gyakorlatilag lehetetlen információt szerezni.

Na de ezen túllépve sem volt igazán biztató a Győr játéka az első félidőben. Silje Solberg alig-alig találkozott a labdával a kapuban, a Győr pedig nem találta a ritmust támadásban. Rengeteg volt a technikai hiba, a pontatlanság, úgy tűnt,  egyszerűen nincs meg a megfelelő élesség a győriekben. Hátul sem volt jobb a helyzet, a Bukarest gyakorlatilag akkor és úgy szerzett gólt, amikor és ahogy akart.  Emilie Hegh Arntzen remekül játszott, középről jöttek az előnyszerzések, megfelelően széles volt a román támadójáték.

Sokáig úgy tűnt, a második félidőben is ez a tendencia fog folytatódni, de aztán a játékész közepén csak jött egy jobb szakasza a Győrnek, amikor úgy tűnt, akár az egész találkozót meg lehet fordítani. Az addig hiányolt keménység megérkezett a győri falba, sikerült labdákat szerezni és a támadásbefejezések is pontosabbak lettek. Ugyanakkor Adrian Vasilének volt két jó húzása is: Elizabeth Omoregie beállítása és a kapuscsere is remekül ült, ezzel végül a meccs képénél szorosabban, de megnyerte a meccset a Bukarest.

Győri Audi ETO-Bukarest: 24-26 (9-15)

Ld: Kristiansen, Győri Lukács (6) ill. Zaadi (8)

Kiemelt kép: News.ro

11775 megtekintés.

Megosztás