Ezen a héten is remek meccseket rendeztek, jövünk a szokásos összefoglalóval. 

GOG – Wisla Plock: 32-32 (17-14)

Bravúros döntetlent ért el Dániában a Wisla Plock, a sikerben Fazekas Gergő is főszerepet vállalt. Minden jel arra utalt, hogy a GOG másodjára is legyőzi a lengyeleket. Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a dán együttes háromgólos előnyre tett szert, amit megőrzött a játékrész végéig. A folytatásban a friss dán kupagyőztes elhúzott, a 42. percben már 27-21-re vezettek. Ezt követően Javier Sabaté tanítványai nagy hajrába kezdtek, öt perccel a lefújás előtt egy gólra zárkóztak.  Az utolsó három percben már csak egy találat esett, Fazekas Gergő pompás előkészítése után, öt másodperccel a vége előtt Abel Serdio Guntín találatával pontot mentettek a vendégek. Fazekas hat lövésből négy gólt szerzett, továbbá három gólpasszt is kiosztott. A Plock a zárókörben a Porto legyőzésével kiharcolhatja a továbbjutást.

Porto – Celje: 32-30 (14-11)

A „B” csoport másik mérkőzésén a Portonak létfontosságú volt a győzelem, hogy maradjon még némi esélye a folytatásra. A még mindig pont nélküli Celje jobban kezdte a számára már tétnélküli mérkőzést, az első félidő derekán a szlovén együttes három góllal vezetett. Csak lassan vette fel a hazai csapat a mérkőzés ritmusát, húsz percet kellett várni, hogy a portugálok megszerezzék a vezetést. Háromgólos hazai előnyről kezdődött a második félidő, amely hasonlóan indult, mint GOG mérkőzése. A Porto a negyvenedik percben öt góllal vezetett, de a Celje nem adta fel és tíz perc leforgása alatt fordított. A Porto végül a jobb hajrájának, és Igancio Plaza Jimenez nyolc góljának köszönhetően nyerni tudott és még reménykedhet a továbbjutásban.

Eurofarm – Aalborg: 28-33 (14-17)

Az „A” csoportban a szintén nulla pontos Pelisternek nem sikerült meglepetést okozni, az Aalborg megszerezte a kötelező két pontot, amivel őrzi második helyét a tabellán. Összességében jóval közelebb tudtak kerülni az észak-macedónok ellenfelükhöz, mint Dániában, ahol tizenöt góllal nyert ősszel az Aalborg. A Pelister húzóemberének Filip Kuzmanovski bizonyult, tizenegy próbálkozásából kilenc gól született. Az első tíz percben még vezettek is a hazaiak, majd a dánok fokozatosan növelték előnyüket, és még úgy is magabiztosan nyertek, hogy Landin tizennégy lövésből csak egyet tudott hárítani.

Kielce-Kolstad: 31-23 (13-10)

Két olyan csapat csapott össze csütörtökön a korábbi idősávban, amely nem lehetett büszke az eddigi teljesítményére. A Kielce az elmúlt időszakban a sérültek miatt, a Kolstad pedig úgy összességében sem nézett ki jól, egy idegenbeli sikerrel mégis lehetett volna még esélyük a továbbjutásra. Az első tíz percben inkább a norvégok akarata érvényesült, később azonban a Kielce ragadta magához a kezdeményezést. Bár nem játszott jól Talant Dujsebajev csapata, most legalább mentálisan és főleg a védekezés tekintetében össze tudták szedni magukat, a kapuban pedig Andreas Wolff védett remekül. A Kolstad pedig ismét csődöt mondott, kiesésük az elmúlt hetek alapján abszolút megérdemelt. Hazai oldalon Alex Dujsebajev kilenc, a vendégeknél Setterblom, Lyse és Sagosen is öt gólig jutott.

RK Zagreb-PSG: 28-26 (13-13)

A forduló legnagyobb és legfontosabb győzelmét kétségtelenül a Zagreb aratta – még ha ennek magyar szempontból nem is annyira örülhettünk. A horvát főváros csapata parádés teljesítménnyel, elképesztő hangulatban győzte le a francia gigászt. Mindent elmond a találkozó szorosságáról, hogy az egész első félidőben nem volt kettőnél nagyobb két csapat közötti különbség, és ez a tendencia a szünet után is folytatódott. Bár a végjátékban úgy tűnt, a maga javára tudja fordítani a PSG a meccset, a Zagreb ismét megrázta magát, ezzel a horvátok is továbbjutottak a csoportból, sőt a Szeged előzésére is reális esélyük van. Hazai oldalon Klarica tíz, a vendégeknél Syprzak hat gólig jutott.

Magdeburg-Barcelona: 29-28 (13-14)

Ismét nem lehetett vitatkozni az EHF választásával, valóban ez volt a hét legjobb mérkőzése. Ráadásul magyar szempontból is fontos volt ez a találkozó, hiszen a Veszprém további útját tekintve egyáltalán nem volt mindegy, hogyan alakul ez a találkozó. Szorosan alakult az első félidő, azonban szinte végig inkább a Barcelona volt előnyben. Nagyon nagy volt a tempó, a két csapat rendkívül magas színvonalú találkozót játszott. A második játékrészben 17:21-nél ellépett a Barcelona, de ekkor öt gólt szereztek egymás után a németek,  a hajrában pedig már nem is engedték ki a kezükből a meccset. Hazai oldalon Claar hat, a vendégeknél Frade nyolc gólt szerzett.

Kiemelt kép: RK Zagreb

Megosztás