Az utolsó forduló mérkőzéseit játsszák ma az E-H csoportokban, Dél-Koerán kívül még bárki továbbjuthat.

 

Mai program:

15:30 Dél-Korea – Orosz csapat Tv: M4Sport

15:30 Észak-Macedónia – Chile Tv: m4sport.hu

18:00 Svédország – Egyiptom Tv: M4Sport

18:00 Franciaország – Svájc Tv: m4sport.hu

18:00 Portugália – Algéria Tv: m4sport.hu

18:00 Szlovénia – Fehéroroszország Tv: m4sport.hu

20:30 Izland – Marokkó Tv: m4sport.hu

20:30 Norvégia – Ausztria Tv: M4Sport

 

E-csoport

Az E-csoportban a biztos továbbjutó és eddig hibátlan franciák a beugró, kétpontos Svájccal játszanak. Svájc még kieshet, ha ma veszít, és közben az osztrákok 1-9 góllal legyőzik a norvégokat. Úgyhogy ha Schmidék biztosra akarnak menni, akkor pont kell a galloktól, akiknek viszont azért nem mindegy a találkozó, mert az esetleges pontvesztést biztos továbbviszik a középdöntőbe. A másik meccsen az osztrákok számára egyszerű a képlet, ha megverik Sagosenéket, továbbjutnak, minden más esetben marad az Elnök-kupa. A norvégok számára egy pontszerzés már biztos középdöntőt és két továbbvitt pontot is jelent, de ha kikapnak, akkor még bajba is kerülhetnek, ha eközben a svájciak is meglepetést okoznak. Övék a későbbi találkozó, így már tudni fogják, hogy mi forog kockán: a továbbjutás, vagy a továbbvitt pontok száma.

A papírforma szerint a két favorit nyer, így a franciák 4, a norvégok 2, Svájc pedig 0 ponttal juthat a középdöntőbe.

 

F-csoport

A zárófordulóban előbb a már biztos továbbjutó portugálok játszanak Algériával. Az afrikaiaknak a teljes biztonsághoz kellene legalább egy pont, mert ha kikapnak, Marokkó még megviccelheti őket egy Izland elleni meglepetés győzelemmel. Papírforma szerint azonban a két csoportfavorit győz, és ők is továbbjutnak velük együtt. A portugálok számára a tét, hogy hány pontot visznek tovább, kettő már biztos, a harmadik és a negyedik is könnyen meglehet ma.

Izlandnak is gyakorlatilag kötelező a pontszerzés, csak ebben az esetben biztos a továbbjutásuk és a két továbbvitt pont. Ha kikapnának, még ki is eshetnének, de ez nem valószínű. Marokkó eddig inkább csak az első játékrészekben ijesztgette az ellenfeleket, a meccs végére kipukkadtak az első két fordulóban.

A papírforma szerint Portugália 4, Izland 2, Algéria pedig 0 ponttal jut tovább, a középdöntőben pedig a franciák csoportjának továbbjutóival kerülnek össze.

 

G-csoport

A G-csoportban viszonylag tiszta a kép, a két biztos továbbjutó már gyakorlatilag egy középdöntős meccset játszik egymással (Tv: M4Sport 18 órától), ahol kíváncsian várjuk, hogy tovább tudnak-e menetelni a házigazdák. Ritka esemény, hogy egy Európán kívüli csapatot tartsanak esélyesnek a fogadóirodák a svéd férfi kézilabdaválogatott ellen, ma azonban ez a tényállás. Ami biztos, hogy Wanne-ék nem adják majd könnyen a bőrüket, véleményünk szerint ez lesz a nap legkiélezettebb találkozója.

A másik meccsen a továbbjutás a tét, amelyre az észak-macedónok tűnnek esélyesnek, azonban az eddigi indiszpontált játékuk alapján még meg is éghetnek a lendületes és lelkes Chile ellen. Nem érezzük azt a tüzet Lazarovékban, ami általában jellemzi őket, talán inkább hazamennének készülni a tavaszi klubszezonra, minthogy lejátsszanak három tétnélküli meccset a középdöntőben? Véleményünk, hogy itt lehet, hogy megéri meglepetést tippelni.

 

H-csoport

A dél-koreai ifjoncok már biztos résztvevői az Elnök-kupának, így fél 4-től egy tétnélküli meccsen nézhetjük meg, hogy hogy készül a középdöntőre az eddig meglepően jó teljesítményt nyújtó „Orosz csapat”. Zsitnyikovék három biztos ponttal mennek tovább, úgyhogy még akár a nyolc közé is bejuthatnak, bár a svédek és a házigazda biztos kemény dió lesz. Az ő szemük már valószínűleg inkább ezt lesi, ma várhatóan tartalékosan lépnek pályára.

A másik találkozónak már jóval nagyobb a tétje, gyakorlatilag ez is egy középdöntős összecsapás lesz. A fehéroroszoknak már egy továbbvitt pontja biztos van, a szlovének azonban meglepetésre még nullával állnak ebben az összevetésben. Gajicék csúnyán megégtek az oroszok ellen, és ha ma nem tud valami meglepőt előrántani Vranjes a kalapból, akkor gyakorlatilag el is szállhatnak a vérmes remények a negyeddöntőre. A fehéroroszok egyelőre stabilnak tűnnek, az előző fordulóban már valószínűleg a mai találkozóra fenték a fogukat, szerintünk itt sem lesz olyan egyértelmű a találkozó kimenetele, mint amit az oddsok alapján jósolhatnánk.

 

Kép: https://telekomveszprem.hu/

Megosztás