Kicsit késve sikerült élesítenünk a cikket, ezért elnézést kérünk, közben két meccset már le is játszottak. A továbbiakban:

Nem is reméltük előre hogy így lesz, de az utolsó középdöntő fordulóban már csak az a tét a magyar válogatott számára, hogy kivel játszhatunk a negyeddöntőben – cserébe izgulhatnak a horvátok a továbbjutásért.

Mai program:

Megállapított eredmény: Kongói DK – Zöld-foki szigetek 10-0

15:30 Bahrein – Japán 25-29 (12-19)

15:30 Brazília – Uruguay 37-17 (18-7)

18:00 Tunézia – Angola Tv: m4sport.hu

18:00 Argentína – Katar Tv: m4sport.hu

18:00 Spanyolország – Magyarország Tv: M4Sport

20:30 Dánia – Horvátország Tv: M4Sport

20:30 Lengyelország – Németország Tv: m4sport.hu

 

Elnök-kupa (1. csoport)

Itt már csak egy találkozót rendeznek, ahol a tét az Elnök-kupa döntőjébe jutás. Angolának ehhez legalább 9 góllal le kellene győzni Tunéziát, minden egyéb esetben Tunézia-Ausztria meccs lesz a VB 25. helyéért. A kongóiak szabadnaposak, és papírforma eredmény esetén Chilével játszhatnak majd a 27. helyért, míg a 29. helyért Angola-Marokkó találkozó várható.

 

I. csoport (középdöntő)

A magyar csapat csoportjában szerencsére már eldőltek szombaton a lényegi kérdések. A lengyelek elleni győzelemmel biztossá vált, hogy a ma egymás ellen játszó magyarok és spanyolok jutnak a negyeddöntőbe, a kérdés csak hogy milyen sorrendben. Ha Canellasék le tudnak győzni bennünket, ők viszik a csoportot, és a norvégokkal játszanak, míg nekünk a franciákkal kell mérkőznünk. Minden egyéb esetben fordított lesz a felállás. Kellemes gondok ezek, mindössze azt kell jól megterveznie a szakmai stábnak, hogy kit és mennyit pihentessen. A másik két meccsnek már csak a végső VB-helyezések a tétje, a braziloknak pontot kell szerezni Uruguay ellen, hogy megőrizzék 5. helyüket a csoportban (ez meg is történt – a szerk.), míg este a lengyel-németen a győztes jutalma a csoport harmadik helye, és a VB 9-12. helye lesz.

 

II. csoport (középdöntő)

Ezt a csoportot szombaton megnyerték a dánok, tegnap az is eldőlt, hogy Egyiptommal negyeddöntőzhetnek. Az utolsó kérdés az, hogy ki lesz a svédek ellenfele, a horvátok vagy argentína. Amennyiben a dél-amerikaiak pontot szereznek Katar ellen, nagy meglepetésre búcsúztatják a lemondott Lino Cervar fiait, így Duvnjakék szégyen szemre nem jutnának a nyolc közé, ami utoljára VB-n 2001-ben történt meg velük. Mivel az argentínok meccse lesz előbb, este már tudni fogják, hogy egyáltalán érne-e valamit a dánok elleni bravúr. A Japán-Bahrein találkozón 15:30-tól pedig a tét a csoport 5. helye lesz, a döntetlen a távol-keletieknek kedvez (nyertek a japánok – a szerk.).

 

Kép: https://www.handballegypt2021.com/

 

Megosztás