Site icon Handballexpert

Zöld-foki-szigetek helyett más ellenfelünk lehet a világbajnokságon

Újabb négy pozitív esetet regisztráltak Zöld-foki-szigetek válogatottjánál, így kétséges, hogy egyáltalán pályára tudnak-e lépni Egyiptomban.

Egyébként nem csak csoportbeli ellenfelünknél találtak újabb COVID-19 fertőzöttet. A brazil csapatnál egy, a szlovénoknál két újabb eset van, ráadásul információink szerint a hotel- és a szervezőszemélyzet több tagjánál is kimutatták a vírust.

Borzolja a kedélyeket, hogy az Egyiptom – Chile nyitómérkőzésen több száz néző volt ott a lelátón, a tiltás ellenére. Erről a Sport1 számolt be, de a dán és svéd hírportálok is írtak róla. Több prominens személy is a nézők között foglalt helyet.

Ami a magyar csapatot illeti, teljesen képlékeny a helyzetünk. Nagy a valószínűsége, hogy a Zöld-foki-szigeteki válogatott nem léphet pályára ezen a tornán. Őket egybébként már egy teljesen külön hotelben szállásolták el, nehogy megfertőzzék a többi csapatot…

Ha azonban ők nem lépnek pályára, akkor mi lesz a magyar válogatott meccsével? Több verzió is létezik információink szerint. Az egyik természetesen, hogy a vétlen csapat, tehát mi, megkapjuk a mérkőzést 10-0-ás gólkülönbséggel. Ez egy lejátszott mérkőzésen jóval nagyobb arányú győzelem lenne, de ez most részletkérdés.

A „várólistán” Hollandia a következő csapat, amely utazhatna Egyiptomba, de úgy tudjuk, hogy a Holland Kézilabda Szövetség nem szeretné, ha a válogatott kiutazna Egyiptomba. Ez esetben Montenegro csapata lehet a beugró, de az idő szűkössége miatt kérdéses, hogy egyáltalán lesz-e a magyar csapatnak ellenfele az első játéknapon, illetve egészen pontosan pénteken. Jó eséllyel nem, hiszen ha Zöld-foki-szigetek nem léphet pályára, a többi válogatottnak nincs ideje odaérni a kezdési időpontra. Ezt még ízlelgetni is elképesztő a 21. században. Profi sportról beszélünk. Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy egy, a kézilabdát tanuló ellenféllel szemben kell pályára lépni, vagy egy keményebb európai csapat a beugró. A szakmai stáb ez esetben biztosan máshogy készítette volna fel a csapatot, hiszen a kedvező sorsolás miatt a csúcsformát elég jóval későbbre tolni, hiszen a VB nekünk kvázi a Németország elleni mérkőzéssel kezdődik. Ráadásul úgy is járhatunk, mint a női EB-n például Szerbia, hogy rövid időn belül kell két meccset játszani, ami szintén nem optimális.

Egy biztos, a bizonytalanság egyre nagyobb, a feszültség is fokozódik. Én úgy gondolom, hogy a sportértéke egyre kevesebb van ennek a világbajnokságnak. Ettől függetenül reméljük, nem lesz nagyobb baj. Hajrá, magyarok!

Update: Az M4-en az jelent meg, hogy 10-0-val megkaphatjuk a mérkőzést, de egyelőre nem tudom, mennyire hiteles (0:12-kor). Még senki nem erősítette meg.

Cikkünk folyamatosan frissül. Amennyiben biztosat tudunk, azonnal beszámolunk róla.

Borítókép: IHF

Megosztás
Exit mobile version