Az első félidő hajrájáig élt a remény egy komoly idegenbeli bravúrra, de utána érkezett a PSG-henger.

Bánhidi Bence és Szita Zoltán nélkül kelt útra az OTP Bank-Pick Szeged a Bajnokok Ligája utolsó csoportfordulójában. A Pick számára a 3-6. helyek között még bármelyik összejöhetett volna, azonban az előrelépéshez mindenképp bravúrra lett volna szükség a francia sztárcsapat otthonában.

Erre az első 20-25 perc képe alapján mindenképp meg is volt az esélye a magyar ezüstérmesnek, hiszen remekül kezdtek Miklerék, és Mackovsek harmadik góljával már négygólos volt az előny a 14. percben (4-8). A hazaiak ekkor már kezdtek ébredezni, de a különbség még ugyanennyi volt a 23. percben is (Martins, 9-13). Innentől azonban a párizsiak percei következtek, akik a félidő végéig megfordították az állást, és 15-14-re átvették a vezetést elsősorban Prandi vezetésével, akinek a lövéseire nem találta az ellenszert a szegedi védelem.

A második játékrészben nem sikerült már kiegyenlíteni, az olló egyre inkább nyílt a két csapat között, Karabatic góljaival már öt volt közte a 42. percben. A legnagyobb különbség Syprzak góljával alakult ki 28-20-nál, ezt követően Kárpáti Krisztián is igyekezett már lehetőséget adni mindenkinek a keretből (Nagy Martin, Szilágyi Benjámin), mivel a pontszerzésre nem maradt reális esély. Az eredményen sikerült is kozmetikázni a végére, a 37-33-as hazai győzelem pedig Párizsnak a harmadik, a Picknek a hatodik helyet jelenti a csoportban.

A mai nap másik három mérkőzésével le is zárultak az A-csoport küzdelmei, a Kiel hazai pályán győzte le a Zágrábot, Aalborgban döntetlent játszott a Kielce, míg a Kolstad simán verte a Pelistert a papírformának megfelelően.

A csoport végeredménye:

  1. Kiel
  2. Aalborg
  3. PSG
  4. Kielce
  5. Zágráb
  6. Szeged
  7. Kolstad
  8. Pelister

PSG – OTP Bank-Pick Szeged 37-33 (15-14)

Gólszerzők: Syprzak 10, Tönnesen 6, Prandi 5, Steins 4, N. Karabatic 4, Holm 4, Grebille 2, L. Karabatic 2 ill. Martins 8, Garciandia 8, Mackovsek 3, Sostaric 3, Bodó 3,  Kalaras 3, Gaber 2, Frimmel 1, Szilágyi 1, Jelinic 1

Fotó: Faragó Imre / Csak Előre Egyesület

 

Megosztás