A német járványügyi szigorítások miatt a Győr és a német bajnok Dortmund vezetősége megállapodott, hogy a két csapat a Rába-partján mindkét egymás elleni Bajnokok Ligája mérkőzését lejátssza negyvennyolc órán belül.

Az ETO három hetes kényszerszünetet követően játszott újra, míg a Dortmund a Buxtehuder elleni német kupa vereség után lépett pályára.

A németek csupán tizenhárom mezőnyjátékossal érkeztek. Mindössze ezer néző előtt, Oftedal találatával indult találkozó, melynek hivatalos pályaválasztója az első találkozón a Borussia volt. Mindkét együttes nagy lendülettel kezdett, a Dortmund a játékrész feléig jól tartotta magát, majd egy 8-2-es rohanásnak köszönhetően a Győr kényelmes előnnyel térhetett pihenőre. (11-19)

A folytatásban nem kellett sokat várni, hogy kialakuljon a tízgólos differencia. Amorim és Oftedal rendre zavart okozott a német védelemben. Solberg is elérte a 45%-os védési hatékonyságot. Az utolsó tíz percre már csak az volt a kérdés, hogy a fekete-sárgák tízen belül maradnak-e. A végére a fiatalokat is pályára küldte Danyi Gábor. A tizennyolc éves Kürthi Laura első lövéséből gólt szerzett, a tekintélyes előny megmaradt a végére.

Borussia Dortmund – Győri ETO 24-34

 

fottó: sportfaktor.hu

Megosztás