Lejátszották a férfi BL csoportkörének első felét, mindenki játszott egyszer az összes csoportellenfelével. Nézzük az erőviszonyokat hét forduló után.

 1. Kielce: Dujshebaev csapata – egy elsőkörös botlás után – letarolta a mezőnyt. A világsztárok érkezése előtt álló lengyel topcsapat, már idén nagydobásra készül és jó eséllyel pályázik az egyik Final4-os helyre.
 2. Montpellier: ismét előkerült egy komoly kihívó Patrice Canayer boszorkányhonyhájából. Zsinórban öt mérkőzést nyertek a Bajnokok Ligájában, impozáns teljesítménnyel. Kielben a szezon egyik legjobb meccsét produkálták, az összes csapatot figyelembe véve.
 3. Szeged: egy botlástól eltekintve remek időszakon van túl a magyar bajnok, bár ehhez a harmadik helyhez a Barca, a PSG és a Kiel vártnál gyengébb teljesítménye is kell. Ha nincs az a hazai Elverum elleni vereség, abszolút a Pastor-csapatnak állna az A-csoport első helye, de így is a saját kezében van a sorsa, mivel a közvetlen riválisok ellen pontot szerzett idegenbenben. A csarnokavató Kiel elleni rangadón adódik is a lehetőség az előzésre, míg az utolsó fordulóban esedékes Szeged – Montpellier mérkőzés komoly téttel bírhat még. 
 4. Kiel: bár a csoportban egy ponttal a Szeged előtt tanyázik Filip Jícha legénysége, nem tudtak hazai pályán rangadót nyerni és utaznak még Szegedre és Montpellierbe is. A sűrűsödő Bundesliga menetrend mellett nehéz dolguk lesz, hogy elkerüljék a nyolcaddöntőt.
 5. Barcelona: nehéz örökséget vett át a klub ikonja, Carlos Ortega. Egyelőre nem állt össze teljesen az új Barcelona, de könnyen elképzelhető, hogy oda fognak érni a legnagyobb esélyesek közé a szezon hajrájában.
 6. Veszprém: októberben még sokan előrébb tették volna az ‘Építőket’ az utóbbi hetek fényében pedig akár hátrébb is lehetne sorolni őket egy-két hellyel. Amikor van több kiemelkedő egyéni teljesítmény, akkor hazai pályán bárkire veszélyesek. Kérdés, hogy ez mire lesz elég a szezonban, illetve, hogy Ilic össze tud e rakni egy csapatszinten működő rendszert az idei kiírásban. 
 7. PSG: hét meccsen hét pont, nem a leghízelgőbb mutató egy ekkora klub életében, még egy ilyen erős csoportban sem. Egyelőre Raúl González nem tudta megismételni a Vardar edzőjeként elért sikereket. Ezzel az állománnyal az idei az utolsó dobása, de lépéshátrányban vannak a vetélytársakkal szemben.
 8. Flensburg: a szezon eleji szenvedés közben kötöttek új, hosszútávú szerződést Maik Machullával. A keret lassan kiegyenesedik, elkezdték nyerni a mérkőzéseket. Le vannak maradva, de a továbbjutás feltehetően meglesz, utána pedig bármi lehet. Például egy német rangadó a nyolcaddöntőben…
 9. Aalborg: a tavalyi kiugró BL döntős szereplés. és a következő évekre épülő top klub státusz közötti szezonban ők a fekete ló. Akár vesélyesek is lehetnek, de nem biztos, hogy így lesz. Meglátjuk mit hoz ki a helyzetből Stefan Madsen.
 10. Elverum:  Borge Lund együttese várakozáson felül teljesít csoportjában és fél lábbal az egyenes kiesés szakaszban érezheti magát. Ahol várhatóan a Veszprémmel vagy a PSG-vel kell megmérkőznie…
 11. Motor: Továbbjutó helyen áll a Gintaras Savukynas vezette ukrán bajnok, amely nagy skalpokat is begyűjtött. Nem lesz könnyű megőrizniük a jelenlegi pozíciójukat, de mindenképpen versenyben vannak.
 12. Vardar: Veselin Vujovic összekapta a Szopjét, az első fordulókban fontos pontokat szereztek, a nagyobb játékerőt képviselő ellenfelek dolgát pedig szépen megnehezítették. Jó eséllyel pályáznak a nyolcaddöntőre.
 13. Porto: Összeszedtek annyi pontot, hogy maradjon esélyük a visszavágók előtt a továbbjutásra, de összességében alaposan meggyengült Magnus Andersson csapata.
 14. Bukarest: két nagy bravúr-győzelmen kívül nem sikerült pontott szerezni a román bajnoknak, tehát a közvetlen riválisoktól vereséget szenvedtek. Ennek ellenére alaposan látszik rajtuk Pascual mester munkája.
 15. Zagreb: két döntetlen azok ellen a csapatok ellen, akikkel versenyezniük kéne a továbbjutásért. Nem fog összejönni, sajnos évről-évre komoly a lemaradása ennek az órási multú klubnak a nemzetközi élmezőnytől. Edző: Ivica Obrvan
 16. Brest: csalódáskeltő produkciót követően feltehetőleg elszálltak az idei esélyeik. Edző: Raul Alonso

1579 megtekintés.

Megosztás