A Veszprém hazai pályán legyőzte a GOG együttesét, a Szeged azonban alulmaradt Dániában az Aalborg ellen. A csoport többi meccsének történéseit pedig ebben a cikkben vesszük végig, hiszen a többi találkozó is tartogatott érdekességeket.

Celje – Magdeburg: 27:37 (12:18)

Míg a Celje már biztosan kiesett, a Magdeburgnak a hétvégi Hannover elleni meglepő vereséget győzelmi kényszerben volt, ha meg akarta őrizni esélyét a csoport első két helyéhez. A meccs elég lassan indult be (a 9. percben még csak 2:2-t mutatott az eredményjelző), azonban a félidő közepére azonban átvették az irányítást a németek, a szünetre pedig hatgólos előnyt építettek ki. A második játékrész elején tartotta az előnyét a címvédő, de a Celje nem adta fel. A 42. percben már csak két gól volt a két csapat között, azonban Bennett Wiegert együttese megrázta magát, ismét elhúzott ellenfelétől, a legnagyobb különbséget pedig éppen a meccs végére alakították ki.

Kolstad – Zagreb 25:34 (10:18)

A Szeged szempontjából nagyon fontos meccset rendeztek Trondheimben. A hazaiak számára a vereség szinte a kieséssel ér fel, ennek ellenére a horvátok kezdték jobban a meccset és folyamatosan húztak el a Kolstadtól. A félidőben már tetemes előnnyel (10:18) rendelkezett a vendég horvát csapat. A második félidő elején sem tudott közelebb férkőzni a hazai csapat, ezalól a félidő közepe volt valamelyest kivétel. Az 51. percre öt gólra tudták megközelíteni Sagosenék a horvátokat, de ekkor egy jókor érkező időkéréssel sikerült megakasztani a felzárkózási kísérletet, a végére pedig még a félideinél is nagyobb különbség alakult ki. A két meccs alapján így a norvég válogatottra épülő kirakatcsapat 20 góllal maradt alul a szezon előtt az egyik leggyengébbnek aposztrofált Zágráb ellen, és már csak a csodában bízhat a továbbjutást illetően.

Plock – Montpellier 22:18 (10:10)

A továbbjutás szempontjából fontos volt a Plocknak, hogy otthon tartsa a pontokat a Montpellier ellen. Ahogy azt Xavi Sabaté együttesétől megszokhattuk, nem rendeztek gólparádét a csapatok. Az első félidőben egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kidolgozni, többnyire fej-fej mellett haladtak, így nem is meglepő, hogy a félidő döntetlennel végződött (10:10). A második félidő elején a hazaiak vették át a vezetést, ezen a mérkőzésen már nagynak számító négygólos előnyt építettek ki a félidő derekára. Mivel azonban az utolsó tíz percben ritka volt a gól, mint a fehér holló, Fazekas Gergőék megnyerték a mérkőzést, ezzel továbbra is a saját kezükben van a sorsuk. A magyar válogatott irányítója négy gólt szerzett.

Kiel-Eurofarm Pelister 29:23 (19-10)

Megszokhattuk, hogy nem a Pelister meccsei a legizgalmasabbak a Bajnokok Ligájában, és ez most sem volt másként, a Kiel a biztos győzelem tudatában lépett pályára. Jól kezdett a német csapat, 3:0-ra, 6:1-re is vezettek, gyorsan ráálltak arra a pályára, ami kellett a sikerhez. Mindent elmond, hogy az első játékrész során egyetlen alkalommal sem szerzett egymás után két gólt az észak-macedón gárda. A második félidőben közelebb tudtak jönni, de a pontszerzésre egy pillanatig sem volt esélyük.  Hazai oldalon Skipagotu hét, a vendégeknél a korábbi szegedi kedvenc, Bogdan Radivojevic hat gólt szerzett.

Barcelona-Porto 40-33 (20-15)

Magabiztosan menetel a Barcelona a csoportelsőség felé, ezúttal a Porto volt az áldozat, de legalább a portugálok azt elmondhatták magukról, hogy most korrektebb eredménnyel zártak, mint a Veszprém ellen. Pedig ismét nem kezdődött jól számukra a találkozó, az első két gólt a Barcelona szerezte, ám ezúttal nem szaladtak bele olyan üresjáratba, mint a Veszprém ellen, sőt 7:8-nál egy alkalommal még a vezetést is átvették. 10:10 után azonban ellépett a Barcelona, félidőben öt találattal vezettek. A második harminc percben tovább nőtt a különbség, 28:18-nál tíz is volt a két csapat között, végül egy korrekt vereséggel úszta meg a Porto. Richardson hét, a Portónál többen is négy gólig jutottak.

PSG-Kielce 35:26 (15-14)

Mindkét csapat számára fontos találkozóra került sor Párizsban, és bár a győztes kiléte minden bizonnyal nem sokakat lep meg, a különbség még a Kielce idei szezonját ismerve is meglepő. És nem is így indult a találkozó, sőt az első három gólt a lengyelek szerezték, PSG-nek kellett néhány perc az üzemi hőmérséklet eléréséhez. 7:7 után azonban el tudtak nyúlni és csak a félidő végén tudott érdemben visszazárkózni a lengyel együttes.  A PSG aztán a második félidőben folyamatosan növelte a különbséget, 30:25 után pedig zsinórban öt gólt szereztek és végleg eldöntötték a mérkőzést. Prandi, Syprzak és Tönnesen hat, Sicko a másik oldalon hét gólt szerzett.

 

Kiemelt kép forrása: Orlen Wisla Plock

Megosztás