Az elmúlt héten mindössze négy mérkőzést játszottak a férfi bajnokságban.

A Tatabánya trénere a Csurgó elleni mérkőzés utáni elégedett nyilatkozatában kiemelte, hogy az Európa Ligában mutatott tempót sikerült átmenteni a bajnoki mérkőzésre. A nemzetközi kupában még pont nélkül áll a Tatabánya, de mindenképpen profitált a csapat a vereségek ellenére is. A Csurgó elleni találkozó rangadónak lett beharangozva. Az első találat még a vendégeké volt, ezt követően beindult a hazai henger, rangadóról ezúttal nem beszélhettünk. Vladan Matics tanítványai főleg a második félidőben parádéztak. A Csurgónál nem volt igazán húzóember, mindössze 40%-os hatékonysággal támadtak. A legeredményesebb vendégjátékosnak Borsos Tamás bizonyult négy góljával, de ehhez tizenegyszer kellett próbálkoznia. Bartucz László válogatott formában őrizte a Kék Tigrisek kapuját.

Továbbra is megállíthatatlan a sorozatban hatodik győzelmét bezsebelő Balatonfüred. A kiesése ellen harcoló Cegléd legyőzése nem okozott gondot Bókáéknak.

Megszakadt az egriek kiváló menetelése Veszprémben, ami azért borítékolható volt. Tóth Edmond több kulcsemberét pihentette az elmúlt hetek erőltetett menete után. A címvédő nagy kedvvel kézilabdázott, próbálkozásiak 79%-a góllal zárult, de a tizenegy eladott labda soknak számít.

A Budakalász a vártnál sokkal könnyebben nyert az Orosháza ellen, így Csoknyai István csapatának jelenleg nem kell tartania a kieséstől. Kirajzolódni látszik, hogy a bennmaradásért a Dabas, az Orosháza és a Cegléd vív majd nagy küzdelmet.

A hét legeredményesebb játékosai

  1. Dejan Manaskov (Telekom Veszprém) 10 lövésből 9gól
  2. Machac Simon (Eger) 8/8
  3. Pedro Rodriguez (Balatonfüred) 9/8

A hét legjobb kapusteljesítményei

  1. Bartucz László (Tatabánya) 50%
  2. Váczi Dániel (Budakalász) 46%
  3. Rodrigo Corrales (Telekom Veszprém) 35%

Eredmények

Tatabánya-Csurgó 33-16

Telekom Veszprém-Eger 44-28

Cegléd-Balatonfüred 26-35

Budakalász-Orosháza 34-25

Az előttünk álló héten kilenc mérkőzést rendeznek, amelyek közül kiemelkedik a Balatonfüred-Szeged találkozó.

Fotók: Telekom Veszprém és a Tatabánya facebook oldala, eredmények.com

 

Megosztás