A 13. fordulóban megrendezett mérkőzés sokáig szoros volt, azonban Alex Dujshebaev ellen nem volt ellenszer, a spanyol jobbátlövő 8 gólig jutott, és így négy góllal nyert a lengyel bajnok Szegeden.

A szurkolók mindig izgalommal várják, és készülnek valamilyen baráti gesztussal, ha magyar-lengyel párharcot rendeznek a nemzetközi kupákban. Ezúttal azonban sajnos zárt kapuk mögött találkozott a Szeged a Kielcével. A lengyelek az A-csoport éléről, a Pick az ötödik helyről várta az összecsapást.

A csoportküzdelmek közelednek a véghajrához, a sok elmaradt mérkőzés miatt azonban jelenleg még meglehetősen kusza a kép. A Tisza-parti gárda várhatóan a 4. vagy 5. helyre futhat be, extrém esetben felérhet a harmadik, vagy visszacsúszhat a hatodik helyre is. A Kielce a meccs előtt az élen tanyázott, azonban vesztett pontokat tekintve mindössze a harmadik, így számukra is kinézhet még az 1-3. helyek között bármelyik.

A mérkőzésről hiányzott a kézsérülést szenvedett Bánhidi Bence, a PSG ellen megsérült Luka Stepancic, valamint Borut Mackovsek is.

Az első félidőben nem megszokott belső hármassal kezdett a Pick támadásban: Bombac mellett Henigman volt a bal- és Zsitnyikov a jobbátlövő. Pastor mester találmánya működni látszott, Gaber, majd Radivojevic indítás góljával 2-0-ra vezetett a Szeged. A lengyelek gyorsan egyenlítettek, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az adok-kapokból a Kielce tudott előbb kikecmeregni, és a 18. percben Moryto hetesével 9-7-re elléptek. Beállóban Rosta Miklós jól szállt be a meccsbe, valamint Radivojevic továbbra is hozta magát, így továbbra is döntetlen körül maradt az állás, a 28. percben Kasparek cunder góljával sikerült is visszavenni a vezetést. Erre Sicko válaszolt, majd Bodó betörésével ismét itt volt az előny, de az utolsó percben Olejniczak kiegyenlített, így a félidőben 14-14 volt az állás.

A második játékrész első felében folytatódott az üldözés, 22-22-ig továbbra is hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Itt Gaber és Sostaric élt nagyon, előbbi sorra harcolta ki a heteseket, utóbbi értékesítette azokat, négy gólt is szerzett. A félidő második felében azonban beindult a Dujshebaev-henger, Alex zsinórban négy gólt is szerzett, a Kielce pedig hárommal elhúzott. Innen még Zsitnyikov góljával sikerült feljönni egy gólra, azonban ezután ismét elhúztak a lengyelek, 28-24-nél, az 57. percben Karacic góljával gyakorlatilag eldőlt a két pont sorsa. A csoportelső győzni tudott tehát Szegeden, a végeredmény 30-26.

 

Jegyzőkönyv

MOL-Pick Szeged – Lomza Vive Kielce 26-30 (14-14)

Férfi Bajnokok Ligája, A-csoport, 13. forduló

MOL-Pick Szeged: Mikler, Alilovic (kapusok), Gaber 5, Sostaric 4 (3), Radivojevic 4 (2), Canellas 3, Bombac 2, Rosta 2, Zsitnyikov 2, Bodó 2, Kasparek 1, Stranovsky 1, Källman, Henigman

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

 

Lomza Vive Kielce: Kornecki, Wolff (kapusok) A. Dujshebaev 8, Karalek 5, Karacic 4, Sicko 4, Tournat 3, Olejniczak 3, Moryto 3 (2), Vujovic, Kulesh, Surgiel, Kaczor, D. Dujshebaev, Gebala

 

Vezetőedző: Talant Dusebajev

 

Kiállítások: 4 ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/5 ill. 3/2

Vezette: Nikolic, Stojkovic (szerbek)

 

Fotó: Faragó Imre / Csak Előre Egyesület

Megosztás