A tavalyi férfi kézilabda bajnokság első négy helyezettje egymás ellen játszik ezen a héten. Pénteken a Fradi-Szeged, szombaton a Tatabánya-Veszprém összecsapás hozhat izgalmat. A Fradi-Szeged mérkőzésen hazai oldalról az egyetlen új igazolás Szepesi Zsombor, a vendégeknél Borut Mackovsek, Carlos Molina, Dzialakiewicz és Nagy Martin maradt ki a keretből.

A meccs elején két eladott labdával kezdtek a Fradi játékosai, illetve a Szeged átlövői nagyon pontosan lőttek Bodó és Stepancic révén. Mikler Roland hamar bemutatott két védést. Majd Gabert állítottak ki, ezalatt az időszak alatt átvette a vezetést a hazai csapat Lékai góljaival. Érdemes megemlíteni, hogy Debreczeni Dávid többször is fellépett akár 10 méterre is, hogy megakadályozza az ellenfél helyzetkialakításait, illetve első góljával már 9-6-ra vezetett a hazai csapat.

  Debreczeni Dávid védekezésben hasznosan játszott.

Ekkor jött a szegedi időkérés, majd Nagy Bencét állították ki. A Fradi játékosai sok lerohanás gólt szereztek, pedig a mérkőzés előtti interjúban a vendégek edzője, Kárpáti Krisztián kiemelte, hogy ezt mindenképp meg kell akadályozniuk. Az első bő 20 percben Gaber és Nagy Bence is már 2-2 alkalommal kapott 2 percet, illetve Lékai Máté és Bodó Richárd is már 4-4 gólnál tartott. 15-12 után a szegedi védekezés sokkal jobb lett, támadásban pedig nagyon jól játszottak,. Szita Zoltán góljával 16-17-es állásnál már a vendégeknél volt az előny. A félidőben 17-18 állt az eredményjelzőn.

 Bodó Richárd az első félidőben nagyon jól játszottt, négy lövésből négy gólt szerzett.

A második félidő elején Borbély Ádám hatalmas védést mutatott be, majd Lékai szerzett gyors gólt (19-19). Ezután a hazai csapat a könnyedén eladott labdái miatt már 2 gólos hátrányba is kerültek, majd Imre Bence harcolt ki emberelőnyt és büntetőt. A 45. percben Pásztor István reklamálásért kapott kiállítást, de Kovacsics Péter labdaszerzése után egyenlített (27-27). Stepancic feleslegesen akadályozta Balogh Zsoltot, így  videózás után piros lapot kapott. Lékai Máté két betörés gólja után újra a Fradi vezetett. Sostaric egyenlített, majd Mikler és Borbély is 2-2 védést mutatott be bő 1 perc alatt (31-31).

 Lékai Máté volt a hazaiak legjobbja.

Az utolsó 5 percben Sostaric három gólt is szerzett. Füzi Dániel góljával egy gólra zárkózott a hazai egyesület, majd a mérkőzés utolsó gólját Frimmel szerezte, ezáltal a Szeged 36-34-re nyert. A vendégek játékosai közül Sostaric 7, Bodó 6 gólt lőtt, míg hazai oldalról Nagy Bence 10, Lékai Máté 9 alkalommal volt eredményes. Borbély Ádám 10, Mikler Roland 7 védést mutatott be. A mérkőzés során sokszor próbálkozott a hazai csapat 7 a 6 elleni játékkal, de több alkalommal is pontatlanul passzoltak, így a Szeged 5 alkalommal talált be az üres kapuba, amelynek egy ilyen szoros mérkőzésen óriási jelentősége van.

Fordulatos mérkőzésen szerzett fontos két pontot a Szeged. Jövő hét csütörtökön már BL mérkőzésen lépnek pályára a PSG ellen. A Fradi nagyot küzdött, de fontos pillanatokban hibáztak, így nem tudtak meglepetést okozni. Legközelebb a Gyöngyös ellen idegenben lépnek pályára jövő hét szombaton.

 

Fotók: FTC Kézilabda Facebook, fradi.hu, PICK Szeged Handball Team Facebook

Megosztás