Az első hét mérkőzés után a tabella második helyén álló Veszprémnek három sérült játékosa van. Corrales hát-, Yehia ElDeraa kisebb vádli-, Vailupau pedig vállsérülés miatt hiányzott a Celje ellen.

Kosorotov az első öt hazai gólból négyben is szerepet játszott, három gól és egy gólpassz. Szűk hét perc alatt hét gólt szerzett a bakonyi alakulat, ez is mutatja, hogy a találkozó eleje nagy iramú volt. A szlovén csapat a 14. perc elején 11-6-os állásnál kért időt, akik nem sokkal ezután tudtak egymás után két gólt szerezni, de a harmadik találat zsinórban Biosca ziccer védése miatt szerencsére nem jött össze nekik. A veszprémi emberelőny alatt magabiztos hazai játékot láthattunk, akik a meccs első harmadában 16 gólt szereztek. A 28. percben az ellenfél négy gólra jöhetett volna fel, de Bioscától újabb bravúrt láthattunk, ami után Momir Ilic kihasználta az első időkérését. A félidő a magyar csapat kapusának védésével ért véget, így 22-15-ös állásnál sétálhattak be az öltözőbe a játékosok.

Az első 30 percben Elisson és Kosorotov 4-4 gólt szerzett, Biosca pedig 42%-kal védett. 

A  második félidőt a Veszprém emberelőnyben kezdte, hiszen az első félidő utolsó percében Janc-ot kiállították. 25-16-nál egy kaotikus fél perc után a veszprémi szurkolók a 10 gólos előnynek örülhettek. 27-21-nél időt kért Ilic, mert a Celje egymás után négy gólt szerzett, a Veszprém 5 percig gólképtelen volt, de a következő támadásban sikerült emberhátrányban gólt szerezni. A második játékrész eleje kevésbé volt dinamikus, mint az első, és ez a szlovén csapatnak kedvezett.

Az utolsó negyed órára Biosca helyett Nagy Benedek jött a kapuba, aki az első ellenfél támadásnál ki is harcolt egy szabaddobást. A 34. bakonyi gólt a találkozó egyetlen magyar mezőnyjátékosa, Ligetvári Patrik szerezte, amit egy magyar védés követett. A mérkőzés 51. percében újra 10 góllal vezetett a magyar csapat (36-26), ez vezetett az újabb szlovén időkéréshez. Néhány támadással később a szlovén csapat reklamálásért emberhátrányba került, ami alatt kétszer is kialakult az addigi legnagyobb, 11 gólos különbség. Mahé megszerezte a 600. gólját veszprémi mezben. Nagy is rendkívül jól védett, még büntetőt is hárított. A 40. hazai gólt Hugo Descat szerezte. Sajnos Ligetvári kínaiból szerzett gólja nem volt érvényes, de a Veszprém így is magabiztosan nyert (41-31).

Gasper Marguc 6, Kosorotov és Sandell pedig 5-5 alkalommal talált be. Biosca 40, Nagy Benedek 46%-kal védett.

Ilic az interjú alatt külön kiemelte Ligetvári Patrik védőmunkáját.

Jövő héten a Veszprém a Barcelonát fogadja. Ha a Veszprém a spanyolokat is legyőzi, akkor várhatóan a csoportgyőzelem is össze fog jönni.

Forrás: Telekom Veszprém Handball Team Facebook oldala

Megosztás